Stressbeheer

Kolom 1
Omgaan met stress voor jongeren
Al te vaak worden tieners verward met semi-volwassenen die hun plan wel trekken
Kolom 2

Last van stress? Laat je coachen!

Ben je vaak zenuwachtig, ook als er geen moeilijke toets op het programma staat? Je bent niet alleen! Veel jongeren hebben last van stress. Misschien zijn er bij je thuis problemen of ga je door grote veranderingen (nieuwe partner van je mama of papa, een verhuis, enz …).  Verwacht iedereen dat je ‘je plan wel zal trekken’, terwijl je het soms moeilijk hebt? Weet je niet hoe je moet omgaan met de veranderingen die je doormaakt?  IdentiCo helpt je de stress de baas te kunnen. Coach Sonja Truyen en haar netwerk van expert coaches weten alles over stresstherapie. Bel ons met je vragen.


Reken af met examenstress

Heb je tijdens de examentijd vaak last van stress? En lijken anderen er minder last van te hebben? Dat kan. Iedereen gaat weer anders om met spanning en stress. Een beetje stress is heel gewoon. Maar de stress kan zo groot worden dat het alles overheerst. Dan kan je je niet goed concentreren op de leerstof. Misschien heb je wel zin om het op te geven. Niet doen!

IdentiCo kan je helpen met vragen rond :  grenzen leren stellen, omgaan met stress,  examenstress, omgaan met verwachtingspatronen, enz...

Komen één of meerdere van onderstaande uitspraken je bekend voor?

  • Je vindt het moeilijk om nee te zeggen.  En als je nee zegt, dan heb je daarna een schuldgevoel en pieker je over wat de ander van je denkt.

  • Je hebt vaak het gevoel dat anderen niet luisteren naar wat je zegt. Ze gaan over je grenzen. Je voelt je opstandig en agressief worden maar durft niets te zeggen.

  • Je piekert veel. Je reageert heel prikkelbaar op kleine dingen. Je hebt last van slapeloosheid, vergeetachtigheid.

  • Je eet te veel of te weinig. Je hebt nergens zin in.

  • Je hebt het gevoel dat je niet gerespecteerd wordt.  Je voelt je machteloos en ‘down’.

  • Hoe je ook je best doet om te plannen, het loopt altijd verkeerd.

  • Je voelt je opstandig, agressief en onrustig.

  • Je verbergt hoe je je echt voelt. Je voelt je slecht over jezelf en trekt je terug.

  • Je hebt het gevoel dat je constant onder druk staat.

  • Iedereen zegt je dat jij wel zal slagen voor de examens, maar je twijfelt. Elke keer opnieuw is het afzien tijdens de examens.

De stresstherapie van IdentiCo werkt écht!  Je leert om te gaan met je stress en kalm te blijven.Je hebt meer zelfvertrouwen en je faalangst verdwijnt.

Klinkt goed?  Neem dan nu contact op voor coaching op maat.

.