Stressbeheer

Kolom 1
Omgaan met stress en burn-out voor volwassenen
Stress beheerst jou niet, jij beheerst je stress!
Kolom 2

Over stress

Een aanzienlijk aantal  volwassenen gaat gebukt onder stress.  Ze ervaren het leven als té snel, complex, vermoeiend, te veranderlijk, met alle gevolgen van dien.  Burn-outs, absenteïsme op het werk, toenemen agressie in het verkeer, verbale korte lontjes, ... sommigen gewagen zelfs te spreken van een ware stress epidemie.

Aanbod

IdentiCo kan je helpen met vragen rond:  grenzen leren stellen, time-management, omgaan met stress en burn-out.  Coaching kan gebeuren via een individueel coachingtraject of/en via een groepssessie en cursus.

Herken je je in één of meerdere van volgende voorbeelden, dan kan ik je helpen :

 • Je vindt het moeilijk om nee te zeggen.  En als je al nee zegt, dan heb je daarna een schuldgevoel en pieker je over wat de ander nu wel van je denkt.
 • Je hebt regelmatig het gevoel dat anderen niet luisteren naar wat je zegt. Ze gaan keer op keer over je grenzen.  Je voelt je vanbinnen opstandig en agressief worden maar durft niets te zeggen.
 • Je hebt het gevoel dat jij de enige op je werk bent die zich echt inspant, die doet wat er moet gebeuren maar dat anderen met de pluimen gaan lopen.
 • Je kan niet stoppen met werken.  Je hebt het gevoel dat indien je stopt, alles in het honderd loopt en je de controle zal verliezen.
 • De kleinste inspanning is je al te veel.
 • Je hebt het gevoel dat je ‘wordt geleefd’.
 • Je werk zuigt alle energie in je weg.  Je sleept je naar je werk. Je voelt je leeglopen als je er nog maar aan denkt.
 • Je reageert heel prikkelbaar op kleine dingen. Je hebt last van slapeloosheid en vergeetachtigheid.
 • Je eet te veel/Je eet te weinig.  Je hebt in niets meer zin.
 • Je hebt het gevoel dat je niet gerespecteerd wordt.  Je voelt je machteloos en teneergeslagen.
 • Hoe je ook je best doet om te plannen, het loopt altijd verkeerd.
 • Je slaagt er maar niet in om op tijd te komen op afspraken.

Tarieven & Werkwijze

Intakegesprek: 45€

Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen met welke vragen je zit en wat je precies zoekt en nodig hebt. We gaan dieper in op wat ik jou concreet te bieden heb.  Aan jou om te oordelen of je een samenwerking ziet zitten en in een traject wil stappen.

Coachingtraject: 70€/sessie

Een coachingtraject rond stressbeheer  bestaat uit gemiddeld  8 face tot face sessies van 1u15’.
Tussentijdse terugekoppelingsmomenten per telefoon of e-mail.
Afhankelijk van het aantal sessies die we samen bepaald hebben, gaan we aan de slag.
IdentiCo maakt gebruik van verschillende methodieken om te komen tot de resultaten die jij vooropgesteld hebt en die passen bij wie jij bent:

Gespreksvorm, NLP technieken (Neuro-Linguïstische Programmatie), cognitieve gedragstechnieken, opstellingen, interactieve spelen, rollenspelen, brainstorms, creatieve oefeningen. Na elke sessie krijg je een aantal opdrachten mee waarmee je aan de slag gaat in je leven van elke dag.

Zit je nog met vragen. Neem gerust contact op!

 

.