Faalangst

Kolom 1
Faalangst en Zelfvertrouwen
Kolom 2

Faalangst kan verschillende vormen aannemen en hoeft niet altijd een negatieve uitwerking te hebben. Er bestaat namelijk ook positieve faalangst.  Deze vorm van faalangst helpt je juist om beter te functioneren, of je beter te concentreren dan onder normale condities het geval is.

Negatieve faalangst echter, helpt je helemaal niet vooruit.  Vooral  in situaties waarin je moet presteren of waarin je gaat beoordeeld worden (examen, spreekbeurt, enz …) kan deze vorm van faalangst je blokkeren.

IdentiCo kan je helpen om hier verandering in te brengen via een individueel coachingtraject of via het deelnemen aan een van de IdentiCo cursussen.

Individuele coaching faalangst

Tijdens het mental coaching programma van IdentiCo ga je door  middel van allerhande technieken en oefeningen je denken en overtuigigen in kaart brengen en deze toetsen aan de werkelijkheid.  Jouw denken beïnvloedt namelijk jouw emoties en dus ook je gedrag.  Faalangstige mensen maken vaak een eigen beeld  en negatief getinte interpretatie van de werkelijkheid, van hun werkelijke kunnen dat niet altijd overeenkomt met wat ze wel degelijk kunnen. Een coachingtraject bij IdentiCo helpt jou om deze overtuigingen op te sporen en te veranderen in overtuigingen die je vooruit helpen in plaats van te blokkeren.

Groepssessies omgaan met faalangst

Werk je liever in groep? Dat kan! IdentiCo organiseert regelmatig cursussen en workshops in kleine groep waarin faalangst aan bod komt : Neem zeker eens een kijken in ons open aanbod: Zelfvertrouwen en Assertiviteit.

Wens je meer informatie neem dan contact op, of bel 0476.73.94.47. Ik help je graag verder.

 

.