Communicatie

Kolom 1
Omgaan met moeilijke communicatie
Van woordenoorlog tot constructieve dialoog
Kolom 2

Over communicatie

Goed communiceren met jezelf en met anderen is wellicht een van de grootste uitdagingen die je als volwassene elke dag moet aangaan.  In gesprek gaan met je partner, je familie, je kinderen, je baas, je collega’s, je klant  … de dagen zijn gevuld met momenten waarop je probeert om jezelf en jouw gedachten over te brengen op anderen.  Met wisselend succes …

Aanbod

IdentiCo kan jou helpen om een manier te vinden waarbij je goed in je schoenen blijft staan tijdens moeilijke gesprekken , conflictsituaties en deze weet om te buigen tot een constructieve dialoog met respect voor jezelf en de ander.

Herken je je in een van volgende voorbeelden, dan kan IdentiCo je helpen :

  • Je hebt een collega met wie je om een of andere reden elke dag wel een of ander zinloze discussie voert. Jullie praten naast mekaar door, met alle frustaties vandien.
  • Je hebt al jaren ‘ruzie’ met iemand, wil graag terug tot een gesprek komen maar weet niet hoe.
  • Je maakt een moeilijke periode door in je relatie met je partner.  Erover praten leidt vaak tot onbegrip, ruzie, verwijten of defensieve reacties. 
  • Je kinderen worden ouder, zelfstandiger.  Als ouder probeer je met hen op een duidelijke manier te communiceren maar het lijkt bij hen het ene oor in en het andere oor uit te gaan.  Je geduld raakt vaak op, je wordt autoritairder in je stijl dan je bedoeling was met als gevolg ruzie, slaande deuren en frustraties langs beide kanten.
  • Je bent niet tevreden met een bepaalde situatie op je werk.  Telkens je probeert je baas erop aan te spreken leidt dit tot een naar jou aanvoelen onaangenaam dovemansgesprek.
  • Als leidinggevende word je geconfronteerd met een medewerker aan wie je een negatieve evaluatie moet meegeven.  Je weet niet hoe je dit gesprek moet aanpakken.
  • Een moeilijk gesprek wordt door jou snel aangevoeld als een ‘ruzie’.  Je gaat dan ook het liefst dit soort gesprekken uit de weg en kropt alles op. Je wil leren hoe je toch een dergelijk  gesprek kan aangaan zonder het te ervaren als een ‘ruzie’ en hoe je het kan ombuigen tot een evenwichtig en constructief gesprek.
  • … 

Tarieven & Werkwijze

Intakegesprek: 45€

Tijdens een verkennend gesprek bekijken we samen met welke vragen je zit en wat je precies zoekt en nodig hebt. We gaan dieper in op wat ik jou concreet te bieden heb.  Aan jou om te oordelen of je een samenwerking ziet zitten en in een traject wil stappen.

Coachingtraject: 70€/sessie

Een coachingtraject rond communicatie bestaat uit gemiddeld 6 face tot face sessies van 1u15’.
Tussentijdse terugkoppelingsmomenten per telefoon of e-mail.
Afhankelijk van het aantal sessies dat we samen bepaald hebben, gaan we aan de slag.
IdentiCo maakt gebruik van verschillende methodieken om te komen tot de resultaten die jij vooropgesteld hebt en die passen bij wie jij bent:

Voorbeelden: gespreksvorm, NLP technieken (Neuro-Linguïstische Programmatie), cognitieve gedragstechnieken, opstellingen, interactieve spelen, rollenspelen, brainstorms, creatieve oefeningen. Na elke sessie krijg je een aantal opdrachten mee waarmee je aan de slag gaat in je leven van elke dag.

Zit je nog met vragen?  Neem gerust contact op!

.