Communicatie

Kolom 1
Omgaan met moeilijke communicatie voor jongeren
Van dovemansgesprek tot constructieve dialoog.
Kolom 2

Word je als jongere vaak bekeerd begrepen?

Vind je het moeilijk om goed te communiceren?

Je herkent het vast wel. Volwassenen nemen je niet serieus, of luisteren niet goed naar je. Je ouders begrijpen je niet en lijken wel van een andere planeet te komen ... Wat nu?

IdentiCo helpt!

IdentiCo helpt jou en je ouders om moeilijke gesprekken te voeren en goed om te gaan met conflictsituaties. We bouwen aan een open en opbouwende dialoog met wederzijds respect. Neem vandaag nog contact op voor meer info.

Komt dit je bekend voor?

  • Je hebt al een tijdje ruzie’ met iemand, wil graag terug tot een gesprek komen maar weet niet hoe.
  • Je maakt een moeilijke periode door. Je ouders lijken dit niet te begrijpen. Je slaagt er niet in erover te praten. En als je te kortaf reageert komt er ruzie van.
  • Je ouders proberen met je te praten, maar het boeit je niet. Hun geduld raakt op. Ze worden kwaad en dat zorgt voor ruzie, slaande deuren en frustraties.
  • Je bent niet tevreden met een bepaalde beslissing/situatie thuis.  Als je erover wil praten met je ouders lijkt het of ze je een preek geven.
  • Iemand benadert je op een aanvallende manier. Je wil leren hoe je dit gesprek ombuigt tot een evenwichtig en positief gesprek.
  • ...

Ook dan kan IdentiCo je helpen! Bel ons of vul het contactformulier in. Stel gerust je vragen. Leren spreken over gevoelens, het leren oplossen van ruzies ... we help je graag verder!

Kan je maar moeilijk communiceren met je zoon of dochter?

Je hebt het beste met je tiener voor. Je wil hem/haar goede raad geven. Maar een gepsrek met je opgroeiende zoon of dochter kan een bron van frustraties en ontgoocheling zijn. De ouder-kind relatie verandert, de verhoudingen in het gezin ook. Wat begint als een eenvoudig gesprek draait vaak uit op ruzie, opstandigheid en frustraties langs beide kanten.

Hoe kan je op een constructieve manier praten met je zoon/dochter? Hardnekkige conflicten oplossen?

Neem vrijblijvend contact op voor een traject op maat.

 

.