Nu even niet ... het is slakkendag!

afbeelding van Coach Identico
Kolom 2

Opzij, opzij, opzij … maak plaats, maak plaats, maak plaats …we hebben ongelofelijke haast.  Herman van Veen had het jaren geleden al bij het rechte eind in zijn hitsong.  We zijn zo gejaagd, alles moet snel gaan. Resultaat: onrust, onvree, ongelukkig zijn en vooral onbewust leven.  Het kan ook anders … kies eens voor een slakkendag bijvoorbeeld.

Op een slakkendag doe je alles met volle aandacht. Sta 10 minuten vroeger op en doe alles uiterst traag en rustig. Stap op zijn ‘Afrikaans’ alsof het erg warm is en je je energie moet sparen. Stap tergend traag naar de trein, rij extra traag en voorzichtig met de auto.

Kom op adem en adem diep en rustig uit.Neem de tijd voor alles.Observeer alles wat je ziet met aandacht : de kleur van de lucht, de mensen die je tegenkomt … observeer zonder te oordelen, neem gewoon waar.

Luister naar alle geluiden en oordeel niet. Voel alles wat je voelt. Doe alles traag in het nu! Geniet van het nu!

Merk op hoe je je in het begin hier misschien ietwat ongemakkelijk bij zal voelen, misschien zelfs meer gestresseerd dan voorheen. Maar gun jouw hersenen de tijd om zich aan te passen en je zal snel de voordelen ontdekken van zo een slakkendag.

Deel |
.