Hoe SMART ben jij?

afbeelding van Coach Identico
Kolom 2

2014 is net gestart. Ik heb net mijn lijstje met voornemens en doelen voor dit jaar mooi afgerond en vooral SMART gemaakt.  En jij? Hoe zit het met jouw doelen voor dit jaar? Sta je er volledig achter en vooral heb je ze SMART geformuleerd?

Voornemens worden vaak heel vaag en vrijblijvend geformuleerd.  Om echter te slagen in je voornemens, moet je zoveel mogelijk je doelstellingen SMART maken en vooral ook je emotioneel verbonden voelen met je doel.

Een SMART-doelstelling is richtinggevend: het geeft aan wat je wilt bereiken en  helpt jou je gedrag in de gewenste richting te sturen. Door een doelstelling SMART te maken, vergroot je je kansen op succes aanzienlijk. Elk coachingtraject bij IdentiCo start dan ook met het in kaart brengen van wat je precies wenst te veranderen/te bereiken via coaching. Elk van jouw doelstellingen worden SMART gemaakt en regelmatig getest op resultaat.

SMART staat voor:

Specifiek - Meetbaar - Acceptabel - Realistisch - Tijdgebonden

Specifiek

Omschrijf het doel duidelijk en concreet. Het moet een waarneembare actie, gedrag of resultaat beschrijven.  Hoe preciezer je de doelstelling formuleert, des te makkelijk wordt het ze te behalen.

Meetbaar

Hoe ga je kunnen meten dat je geslaagd bent? Wat is veranderd als je doel bereikt hebt. Wat zie je dan, wat hoor je, voel je?  Hoe gaan anderen zien dat je een bepaald doel bereikt hebt?

Aanvaardbaar/Activerend

Je moet achter je doelstelling staan.  Ze moet je uitnodigen tot actie te komen.  Je wil dit echt, niet omdat het moet. Bijvoorbeeld: ik ga dit jaar toch echt eens iets moeten doen aan mijn gebrek aan uithoudingsvermogen, dus ga ik me inschrijven in de Fitness.  Niet bepaald een doelstelling waaruit energie en vastberadenheid blijkt.  En allesbehalve SMART.

Realistisch

Is het doel haalbaar? Stel dat je je tot doel stelt dat je op 1 maand tijd 30kg wil vermageren. Hoe groot is de kans denk je dat dit gaat lukken? Zeer klein tot onmogelijk. De doelstelling is dan ook niet realistisch.  Een te makkelijk doel is echter ook niet interessant, omdat het je niet gaat uitdagen.

Tijdgebonden

Wanneer start je met de je plan? Tegen wanneer is het doel bereikt? Een SMART-doelstelling heeft een concrete  start- en einddatum.

Goede voorbeelden:

Dit jaar wil ik 20 studiepunten van mijn managementopleiding halen.

Over 5 jaar wil ik mijn eigen huis gekocht hebben in de regio van Brugge.

De winst moet volgend jaar 30% hoger zijn dan die van vorig jaar.

Ik wil dit jaar 3x per week gaan sporten en me terug fitter voelen en minstens 10kg vermagerd zijn tegen 31/12/2014.

Slechte voorbeelden :

Ik wil een leuke job (niet specifiek, niet meetbaar, niet tijdgebonden).

We worden de beste in onze markt (niet meetbaar, niet tijdgebonden).

Ik wil me fitter voelen (niet meetbaar, niet tijdgebonden)

Als je nog geen doelen hebt geformuleerd, doe het dan NU. Maak ze SMART en ga ervoor. Veel succes!

Deel |
.